Laatste nieuws
  • ZEETONG

    iedere eerste zondag van de maand heerlijke zeetong

  • Onderscheidend in smaak

    Restaurant de Boekanier

  • Onderscheidend in smaak

    Restaurant de Boekanier

  • Onderscheidend in smaak

    Restaurant de Boekanier

  • Onderscheidend in smaak

    Restaurant de Boekanier

  • Onderscheidend in smaak

    Restaurant de Boekanier

  • Onderscheidend in smaak

    Restaurant de Boekanier

Maandmenu mei 2017

- Voorgerechten – Aspergekroketjes, huisgemaakte kroketjes met een vulling van witte asperges en beenham, geserveerd met peterseliemayonaise of Flammkuchen met asperges, warme flammkuchen belegd met roomkaas, serranoham, witte asperges en limoencress - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Asperges à la Flamande, klassiek geserveerd met beenham, een hard gekookt eitje, boterjus en krieltjes of Asperges met verse zalmfilet, (de zalmfilet heeft door het roken een heerlijk rooksmaakje gekregen) geserveerd met een hollandaisesaus - Kaasplateau - Selectie van vijf binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met bijpassende garnituren (extra gang + €9,95) - Dessert - Witte chocolade terrine, met rabarber en granaatappelpitjes, geserveerd met vanille ijs Prijs 3 gangen menu: € 29,95 per persoon Lees verder »

Maandmenu april 2017

- Voorgerechten - Dun gesneden serranoham, in de oven gebakken fetakaas, gegrilde courgette en verse munt of Sushi terrine, spicy zalm, komkommer, avocado en zalmkaviaar, geserveerd met Japanse mayonaise en soja saus - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Gebraden runder diamanthaas, met aardpeer, paddenstoelen duxelles, geschaafde oude Beemsterkaas en balsamico-olijfolie vinaigrette of Verse kabeljauw in een krokant korstje, geserveerd met ansjovismayonaise - Kaasplateau - Selectie van vijf binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met bijpassende garnituren (extra gang + €9,95) - Dessert - Citroen - mascarponemousse met amaretti crunch en kwark – limoenijs Prijs 3 gangen menu: € 29,95 per persoon Lees verder »

Maandmenu maart 2017

- Voorgerechten - Tartaar van yellowfin tonijn, met miso mayonaise, aubergine ‘kaviaar’ en pommes pailles of Pulled pork kroketjes, met ingelegde rode ui, huisgemaakte American coleslaw en bbq-dip - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Verse zeewolffilet, geserveerd met een citrus-basilicumsaus en zeekraal of Runderribeye, (door het aanwezige vetje heerlijk mals van smaak!) met krokante gefrituurde uienringen en truffelboter - Kaasplankje - Kaasplankje van vijf binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met bijpassende garnituren (extra gang + €9,95) - Dessert - Met pistache en mascarpone gevulde chocoladepeer, geserveerd met vanille roomijs en een amandelkletskop Prijs 3 gangen menu: € 29,95 per persoon Lees verder »

Maandmenu februari 2017

- Voorgerechten - Gerookte en dun gesneden runderlende, met gefrituurde uitjes, rode uien relish en gepofte knoflookmayonaise of Tarte flambée, met gerookte zalm, crème fraiche en fijne uienringen - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Boeuf Bourguignon, in rode wijn gestoofd rundvlees met champignons, zilveruitjes en spekjes of Verse skrei filet, (winterkabeljauw die gevangen wordt bij de Noorse Lofoten), geserveerd met een peterselie - roomsaus - Kaasplankje - Kaasplankje van vijf binnen- en buitenlandse kaassoorten geserveerd met bijpassende garnituren (extra gang + €9,95) - Dessert - Moelleux au chocolat, warm lopend chocoladetaartje geserveerd met vanille ijs Prijs 3 gangen menu: € 29,95 per persoon Lees verder »

Maandmenu januari 2017

Maandmenu januari - Voorgerechten - Tompouce met huisgerookte eendenborstfilet en een crème van kaas en port, geserveerd met een dressing van bramen en aceto balsamico of Tartaar van zalm met een coulis van strandkrab, salade van Opperdoeser Ronde, bieslook, crème fraiche en haringkaviaar - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Black Angus steak, mooi gemarmerd rundvlees van de hoogste kwaliteit en heerlijk mals van smaak, geserveerd met gerookte knoflooksaus of Heilbotfilet onder een korst van dragon, geserveerd met een chutney van bleekselderij een warme remoulade saus - Kaasplankje - Kaasplankje van vijf binnen- en buitenlandse kaassoorten geserveerd met bijpassende garnituren (extra gang + €9,95) - Dessert - Wentelteefjes van suikerbrood, compote van Elstar appel en vanille, gelei van Granny Smith, fudge blokjes, speculaas crunch en kaneelroomijs Prijs 3 gangen menu: € 29,95 per persoon Lees verder »

Maandmenu november 2016

Maandmenu november - Voorgerechten - Pasteitje gevuld met pulled chicken, (heel langzaam op lage temperatuur gegaard en daardoor lekker mals) geserveerd met witte koolsalade en piri pirisaus of Tartaar van verse yellowfin tonijn, met miso mayonaise druppels en gefrituurde glasnoedels - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Getrancheerd rundvlees, met truffeljus, rucola en Parmezaanse kaas of Snoekbaars filet uit het IJsselmeer, geserveerd met een mosterdhollandaise - Kaasplankje - Kaasplankje van vijf binnen- en buitenlandse kaassoorten geserveerd met bijpassende garnituren (extra gang + €9,95) - Dessert - Huisgemaakte chocolade ‘salami’, verrassend dessert van chocolade, amandelen, biscuit, abrikozen en gekonfijte sukadeblokjes, geserveerd met vanille roomijs Prijs 3 gangen menu: € 28,50 per persoon Lees verder »

Maandmenu oktober 2016

Maandmenu oktober - Voorgerechten - Gamba’s met gebakken chorizo, met za’atar en gazpacho van rode paprika of Gerookte biefstuk van slagerij Louman, (sinds 1890 een begrip in de Amsterdamse Jordaan), gevuld met verse roomkaas en huisgemaakte pesto en besprenkeld met stroop van rode port - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - In karamel gebakken eendenborst, geserveerd met een mango-rode peper chutney of Schelvisfilet, geserveerd met een brandade van gerookte zalm en aardappel en besprenkeld met een overheerlijke choronsaus - Kaasplankje - Kaasplankje van vijf binnen- en buitenlandse kaassoorten geserveerd met bijpassende garnituren (extra gang + €9,50) - Dessert - Taartje van pecannoten en gezouten karamel, geserveerd met vanille bourbon ijs Prijs 3 gangen menu: € 28,50 per persoon Lees verder »

Maandmenu september 2016

Maandmenu september - Voorgerechten - Calamari, gefrituurde inktvisringen geserveerd met een gepofte knoflookdip of Beef tataki, kort gebakken en dun gesneden rundvlees met rode peper, gehakte pinda’s, bosui en sojadressing - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Scholfilet, gebakken in een dukkah kruidenkorst, crème van gepofte rode ui en sesamdressing of Gegrilde kalfs ribeye, door de aanwezigheid van het vetje sappig en mals van smaak, geserveerd met chimichurri (Argentijnse marinade van groene kruiden) - Kaasplankje - Kaasplankje van binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met rozijnenbrood en huisgemaakte vijgencompote (extra gang + €9,50) - Dessert - Blueberry cheesecake, geserveerd met yoghurt-bosvruchtenijs Prijs 3 gangen menu: € 28,50 per persoon Lees verder »

Maandmenu augustus 2016

Maandmenu augustus - Voorgerechten - Carpaccio van watermeloen, met serranoham, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, bieslook en zeezout of Gegratineerde mosselen, met knoflook, ui, kaas en peterselie - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Gegrilde Amerikaanse steak, vlees met een zachte structuur en veel smaak, geserveerd met bearnaisesaus of Verse heilbot filet, geserveerd met een beurre blanc - Kaasplankje - Kaasplankje van binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met rozijnenbrood en huisgemaakte vijgencompote (extra gang + €9,50) - Dessert - Trio van sinaasappel, sinaasappel - witte chocolade spongecake, sinaasappel bavarois en in Licor 43 gemarineerde sinaasappel Prijs 3 gangen menu: € 28,50 per persoon Lees verder »

Maandmenu juli 2016

Maandmenu juli - Voorgerechten- Vitello tonato 2016, gegaard kalfsvlees, gemarineerde blokjes yellowfin tonijn, tonijnmayonaise, bietenblad, sumak kruiden en olijf of Gemarineerde rauwe zalm, rode biet, wasabi, appel en mierikswortelcrème - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Surf & Turf, spies met een combinatie van Amerikaans rundvlees en gamba’s, met paprika, mango chutney en koriander mayonaise of Zeewolffilet, met zeekraal en een saus van oranje paprika en courgette - Kaasplankje - Kaasplankje van binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met rozijnenbrood en huisgemaakte vijgencompote (extra gang + €9,50) - Dessert - Yoghurt mousse, met vanille ijs, verse aardbeien, honey pops, geschaafde amandel en bosvruchten compote Prijs 3 gangen menu: € 28,50 per persoon Lees verder »

Maandmenu juni 2016

Maandmenu juni - Voorgerechten- Aspergebouillon met saffraanroom, geserveerd met een crostini met doperwtenpuree, rivierkreeftenstaartjes en dille of Serranoham en geroerbakte witte asperges, cherrytomaatjes, bieslook en afgeblust met balsamico azijn - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Asperges à la Flamande, asperges klassiek geserveerd met warme beenham, ei, boterjus en krieltjes of Warm gerookte zalmfilet, geserveerd met asperges, Hollandaise saus en krieltjes - Kaasplankje - Kaasplankje van binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met rozijnenbrood en huisgemaakte vijgencompote (extra gang + €9,50) - Dessert - Chocolade aardbeien trifle, weckpotje gevuld met laagjes chocoladecake, stukjes pure chocolade, slagroom, mascarpone, verse aardbeien en merengue schuimpjes Prijs 3 gangen menu: € 28,50 per persoon Lees verder »

Maandmenu mei 2016

Maandmenu mei - Voorgerechten - Pastrami met huisgemaakte waldorfsalade en vadouvan mayonaise of Gamba’s Pil Pil, pruttelpotje van gamba’s, ui, rode peper en knoflookolie - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Saltimbocca, malse kippendijtjes gebakken in pancetta met een jus van salie of Kabeljauwfilet, in een krokante kruidenkorst met salsa verde (heerlijke koude marinade/saus van verse groene kruiden, apart geserveerd) - Kaasplankje - Kaasplankje van binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met rozijnenbrood en huisgemaakte vijgencompote (extra gang + €9,50) - Dessert - IJsburger, verrassend dessert van roomijs, stroopkoek, mango, watermeloen, slagroom en toffee-karamelsaus Prijs 3 gangen menu: € 28,50 per persoon Lees verder »

Maandmenu april 2016

- Voorgerechten Gerookte biefstuk van slagerij Louman, sinds 1890 een begrip in de Amsterdamse Jordaan, dun gesneden en gevuld met roomkaas en huisgemaakte pesto of Trilogie van vis, gerookte zalm, gerookte forel en rivierkreeftenstaartjes geserveerd op papadum crackers met een frisse limoenmayonaise - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Gegrilde kalfsribeye, door de aanwezigheid van het vetje sappig en mals van smaak, geserveerd met chimichurri (Argentijnse marinade) of Zeebaars, met een saus van gamba’s, lente-ui en sherry azijn - Kaasplankje - Kaasplankje van binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met rozijnen-notenbrood en huisgemaakte vijgencompote (extra gang + €9,50) - Dessert - Siciliaanse hangop yoghurt, ricotta, witte chocolade, honing, pistache, amandelen, blauwe bessen en verse munt Prijs 3 gangen menu: € 28,50 per persoonLees verder »

Maandmenu maart 2016

Kroketjes van pulled pork, geserveerd met BBQ saus en huisgemaakte coleslaw of In soja gemarineerde zalm, geserveerd met yuzu mayonaise (Japanse citrusvrucht) - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Piepkuiken op Thaise wijze, met tamarinde, rode chili pepertjes en citroengras of Verse scholfilet, geserveerd met komkommersaus - Kaasplankje - Kaasplankje van binnen- en buitenlandse kaassoorten, geserveerd met notenbrood en huisgemaakte vijgencompote (extra gang + €8,50) - Dessert - Citrus crumble met een crème van citroen Lees verder »

Maandmenu februari 2016

- Voorgerechten - Huisgemaakte schelviskroketjes, geserveerd met een gepofte knoflook dip en gefrituurde peterselie of Flammkuchen, traditioneel gerecht uit de Elzas, met gerookte spekjes, uienringen en crème fraiche - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Plakjes zacht rundvlees, geserveerd met een saus van gekarameliseerde zilveruitjes of Zeewolffilet, geserveerd met een citrus-basilicumsaus - Kaasplankje -Lees verder »

Maandmenu januari 2016

- Voorgerechten - Gebraden en flinterdun gesneden runderlende, met truffelmayonaise, rode uien chutney en gefrituurde uitjes of Spiesje van zalm en gamba’s, geserveerd met een rode curry mayonaise - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + €5,00) - Hoofdgerechten - Hertenbiefstuk, geserveerd met bospaddenstoelensaus of Schelvisfilet, geserveerd met een klassieke Hollandaise saus - Kaasplankje -Lees verder »

Maandmenu december

Maandmenu december - Voorgerechten - Oosterse carpaccio, met bosui, gefrituurde uitjes en een dressing van soja en gembersiroop of Pruttelpotje gamba’s, met knoflookolie, ui en rode pepertjes - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + € 5,00) - Hoofdgerechten - Eendenborst, geserveerd met een rode portsaus of Kabeljauwfilet in een kruidenkorstje, geserveerd met huisgemaakte ... Lees verder »

Maandmenu november

Maandmenu november - Voorgerechten - Pulled pork, urenlang langzaam gegaard varkensvlees met BBQ-rub, geserveerd op een klein broodje met huisgemaakte coleslaw en ingelegde rode uien of Torentje van forelmousse en gamba, geserveerd met huisgemaakte cocktaildressing - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + € 5,00) - Hoofdgerechten - Zacht Amerikaans rundvlees, geserveerd met truffeljus, ... Lees verder »

Kerstmenu 2015

hd-kerst-wallpaper-met-sneeuw-gouden-sterretjes-en-twee-rode-kerstballen-achtergrond-foto

Kerstfeest vieren bij Restaurant de Boekanier Het is bijna november en hoewel het nog even duurt, zijn bij ons de voorbereidingen voor Kerst alweer in volle gang. Bij Restaurant de Boekanier, midden in het centrum van Zaandam, kunt u gezellig en sfeervol genieten van een heerlijk kerstmenu. Het restaurant zal sfeervol in kerstsfeer omgetoverd worden en ook onze medewerkers zullen ... Lees verder »

Maandmenu oktober

Maandmenu oktober - Voorgerechten - Tartaar van huisgerookte eendenborst, met truffelmayonaise, gehakte walnootjes, sjalotjes en een krokant stukje focaccia of Rouleau van gerookte heilbot, gevuld met zalmmousse en gegarneerd met Hollandse garnaaltjes en saffraandressing - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + € 5,00) - Hoofdgerechten – Varkenshaasmedaillons, geserveerd met een saus van spekjes ... Lees verder »

Maandmenu september

- Voorgerechten - Meloen met ham anno 2015! carpaccio van watermeloen met zeezout, geraspte Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes, bieslook en serranoham of Coquille en gamba, tomatensalsa, zoetzure komkommer, mango, limoen-koriander schuim - Tussengang - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs (extra gang + € 5,00) - Hoofdgerechten – Black Angus steak, mooi gemarmerd rundvlees van de hoogste en ... Lees verder »

Maandmenu augustus

- Voorgerechten- Crispy gepekelde runderlende, met gepofte knoflookmayonaise, gefrituurde uitjes en red onion relish of Tartaar van rauwe- en gerookte zalm, geserveerd met kruidensla, kruidenmayonaise en een chipje van filodeeg   - Optionele tussengang + € 5,00 - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs - Hoofdgerechten-   Vlees trio, zacht rundvlees, varkenshaas en kipfilet geserveerd met verschillende dipjes: ... Lees verder »

Maandmenu juli

- Voorgerechten- Terrine van hoender, mayonaise van kaffir (limoenblad), salade van rettich (witte radijs), rode peper en limoendressing of Gamba’s pil pil, pruttelpotje met gamba’s, knoflookolie, ui en rode peper - Optionele tussengang + € 5,00 – Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs - Hoofdgerechten- Saltimbocca alla Romana, kalfsvlees met Parmaham en salie, geserveerd met pestosaus of Scharfilet, ... Lees verder »

Maandmenu juni

MAANDMENU            - Voorgerechten-   Aspergesoep, huisgemaakte aspergesoep met stukjes asperge en bosui of Salade van asperges en lamsham, geserveerd met tomatenpesto   -  Optionele tussengang + € 5,00 - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs - Hoofdgerechten-   Asperges à la flamande, op klassieke wijze met beenham, ei, boterjus en krieltjes of   Warm gerookte zalmfilet, geserveerd ... Lees verder »

Maandmenu mei

- Voorgerechten- Lamsham met huisgemaakte waldorfsalade (selderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en citroensap) en vadouvan dressing of Ceviche van kabeljauw en zalm geserveerd op een crouton - Optionele tussengang + € 5,00 - Scroppino, verfrissend pauzedrankje met prosecco, wodka en citroensorbetijs - Hoofdgerechten- USA steak, fantastisch stukje rundvlees met een zachte structuur en veel smaak, geserveerd met peperroomsaus of Schelvis ... Lees verder »

Scroll To Top